7 август 2019 г.

Искате ли да станете земеделци в градски условия?!


Преди няколко месеца с колегата-блогър (той е философ по образование) Ангел Грънчаров (виж неговия блог) се захванахме с обработването на парче земя, намиращо се в града, т.е. захванахме се със земеделие в градски условия (т.н. ранчо се намира между кв. Тракия и Изгрев, той е на съвсем лесно за пътуване до него място). По ред причини не успяхме кой знае колко в това свое начинание, но сега решаваме да предложим и на други хора да се присъединят към нашата, така да се каже, задруга.

Интересно е да се отбележи, че нашият парцел (той е с размер около 150 кв. м.) се намира до друг, поне 3-4 пъти по-голям пустеещ парцел, който до преди няколко години е бил обработван, но сега е изоставен. Та има възможност да обединим тия два парцела земя и да ги обработваме, но за целта е нужно да си обединим силите повече хора.

И тъй общият парцел с размер около 500 кв.м. може да се раздели на по-малки участъци, а те да се разпределят между желаещите да си работят на свой участък. Разбира се, може да направим много неща, парници и пр., важното е желанието да е налице.

Та значи който има желание и интерес, да заповяда, да се свърже с нас, ще може да види парцелите, ще обсъдим заедно какво да правим и ще започнем да работим.

Това предлагаме. Ще се радваме да откликнат повече хора. И то сериозни, искащи да се занимават с нещо полезно хора...
 
 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар