6 септември 2024 г.

Ще се трогне ли община Бургас да оправи пропадналата велоалея малко преди кв. Сарафово?


До г-н Димитър Николов

 Кмета на гр. Бургас

До г-н Тодор Стамболиев

 Обществен посредник община Бургас

До Медии

Уважаеми г-н Николов, Уважаеми г-н Стамболиев. Уважаеми Медии. Пиша Ви това писмо да Ви запозная с един много важен проблем на община Бургас. По велоалеята между Бургас и кв. Сарафово на едно място преди кв. Сарафово има пропаднало място и е предпоставка някой да падне или да се нарани. Това се е получило сигурно от някакво свлачище. Ако не се вземат мерки да се оправи тази част на велоалеята има опасност да паднат лампите, които сте изградили. Ще де наложи при повече забавяне и неоправа на проблемния участък да се наложи да слагате нови лампи и стълбове и да Ви излезе по-скъпо оправянето. Ще се радвам да го оправите час по-скоро. Оставям Ви снимка и видео клип да се уверите, че е необходимо да се оправи това място на велоалеята.

 


Преди да бъде изпратено писмото

Вече изпратеното писмо


Какво писмо получих от заместник-министъра на Транспорта и съобщенията и какво пише внего по повод пътя с. Варовнис - с. Близнак?

Здравейте читатели на блога. Получих писмо от заместник-министъра на Министерство на транспорта и съобщенията по повод писмото ми за пътя с. Варовник - с. Близнак. Министерството на транспорта и съобщенията изпраща писмото ми до Министерството на регионалното развитие и благоустройството да кажат какво ще направят. Много ще ми е интересно какво ще им е отговора. Дано не се изгуби по трасето. А който се интересува какво пише в писмото може да го прочете по-долу. Приятно четене :)




1 септември 2024 г.

Ще се трогнат ли държавните институции да отпуснат пари за оправянето на пътя от с. Варовник до с. Близнак в област Бургас?

До г-н Димитър Главчев

Министър-Председател на р. България

До г-жа Красимира Стоянова

Министър на транспорта и съобщенията

До г-жа Виолета Коритарова - Касабова

Министър на регионалното развитие и благоустройството

До проф. д-р Диана Ковачева

Омбудсман на р. България

До проф. Мария Нейкова

Областен управител на област Бургас

До инж. Йордан Вълчев

Управител на Агенция "Пътна Инфраструктура"

До Медии

Уважаеми г-н Главчев, Уважаеми г-жо Стоянова, Уважаема г-жо Касабова,  Уважаема проф. Ковачева,  Уважаема проф. Нейкова, Уважаеми инж. Вълчев. Пиша Ви това писмо да Ви запозная с една пътна отсечка в област Бургас, която се нуждае от спешен ремонт. Това е пътя от разклона на "Вълчаново ханче", което е между гр. Болярово и гр. Средец посока с. Звездец. Пътя е с дължина около 80 км. Най-плачевно състояние е пътя от. Варовник до с. Близнак. Но при възможност да се оправи целия път от разклона "Вълчаново ханче" до с. Звездец ще бъде много добре. Пътя на места е с изловен асфалт. дърветата са влезли към пътя. Този път е кратък за хора които са тръгнали от гр. Елхово посока гр. Малко Търново. И вместо да минат през този кратък път до гр. Малко Търново са принудени да пътуват до гр.Бургас, което е около 50 км. и от Бургас до Малко Търново което е около 80 км. Или тоест те са длъжни да пътуват около 50 км. в повече, вместо да използват този кратък път. Доколкото бях чул през 2023 г. са били отпуснати пари за ремонта на този път, но са били спрени. Бях получил едно писмо от предния областен упправител на Бургас г-н Пламен Янев с № 66-00-14/31.01.2024 г. с което беше ми написал, че иска да знае от АПИ - Бургас дали се предвижда рехабилитация. Останах си само с това писмо. Тази година като минавах през този път като бяха честванията на местността Петрова нива минах да видя дали нещо са направили. За мое огромно съжаление нищо не бяха направили. А има един разклон по пътя с една табела която води местност Босна на главния път за Бургас - Малко Търново. И този път не е асфалтиран. Плащаме винетки за да използваме хубави европейски пътища? Докога ще са ни в такова състояния тези пътища и защо е нужно да плащаме винетки, като не се оправят пътищата. Ще се радвам на Вашата реакция да помогнете да се оправи този път. Оставям Ви снимки да видите в какво състояние е пътя. Те са от 2024 г. от м.Август.А ето и предното писмо, с което може да се запознаете ТУК













Преди да бъде изпратено писмото

Преди да бъде изпратено писмото

Вече изпратено писмо

Вече изпратено писмо