16 май 2019 г.

Как да отгледаме Питоспорум






Здравейте читатели на блога. Чрез тази публикация ще Ви представя как да отгледате това интересно цвете. Мога да Ви призная, че не е много трудно за отглеждане. Ето най-важно какво трябва да знаете за самото му отглеждане:

Питоспорумът е стайно растение. Листата са му лъскави и плътни и са със силно ухаещи гроздовидни цветчета. Името му идва от втвърдените плодови капсулки, заобиколени с леплива смола.
Мястото на което трябва да се отглежда трябва да знаете, че растението обича много светлина и слънце. Можете да го поставите на балкона или терасата. Много важно е мястото да е защитено от течения. Зимува на хладно място, при температури 5 - 8 °C.
Грижите за цветето е, че през лятото много важно е да се полива обилно и да се тори всяка седмица. Докато зимува поливането се почти се преустановява. Младите растения се пресаждат всяка година, по-старите веднъж на няколко години. Питоспорумът реагира много добре когато почвата е градинска и богата на хранителни вещества.
Размножаването се извършва през есента със семена или резници.
Съвет за хората които искат да си го захванат: Това растение ако го срещнете в някоя южна страна, което е ароматно и искате да Ви краси във Вашия дом можете да си вземете семена.
Цъфтеж: Април - Септември
Семейство: Acanthaceae (Страшникови)
Родина: Южна и Средна Америка

 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар