2 юли 2020 г.

Да запиша ли педагогическа правоспособност?


Здравейте читатели на блога. От известно време се чудя да запиша ли педагогическа правоспособност и да се реализирам в светата на образованието да работя. Този курс ще ми струва 950 лв. От една страна ми влече заради многото свободно време и големите отпуски които се полагат на преподавателите, заплатите които получават, но нещото което не ми харесва е как ще се оправя със сегашната младеж. Благодаря предварително за съветите Ви. Бъдете живи и здрави :)

3 коментара:

  1. Учителстването е трудна професия, то е нещо много повече от това, то е мисия. Повечето от учителстващите са у
    ители тъкмо заради това: многото свободно време, многото дни отпуст, заради ваканциите, заради това, че половината ден са си у дома. Затова и повечето учители са жени - за да си гледат домашната работа. Всъщност истинският учител е зает с проблемите на учителстването 24 часа и понякога дори и не може да спи заради това, което става в училище. Въпреки всичко аз бих ти дал съвет да станеш учител по специалните предмети в селско стопанска гимназия. Причината да те съветвам това е следната: изцяло сбърканата образователна система подлежи не просто на ремонт, тя подлежи на смяна - и това ще стане скоро. И тогава абсурдите, с които се борят съвременните учители (истинските, не мижитурките!) ще отпаднат. Учителстването е благородна духовна мисия или възвишена кауза: да помагаш да младите в най трудното за тях жизнено дело, а именно да се роди тяхната уникална и развита личност. Затова записвай смело курса за педагогическа квалификация. Аз ти давам съвет, но изборът си ог правиш ти. Желая ти успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Учителстването е трудна професия, то е нещо много повече от това, то е мисия. Повечето от учителстващите са учители тъкмо заради това: многото свободно време, многото дни отпуск, заради ваканциите, заради това, че половината ден са си у дома. Затова и повечето учители са жени - за да си гледат домашната работа.

    Всъщност истинският учител е зает с проблемите на учителстването 24 часа и понякога дори и не може да спи заради това, което става в училище. Въпреки всичко аз бих ти дал съвет да станеш учител по специалните предмети в селско-стопанска гимназия. Причината да те съветвам това е следната: изцяло сбърканата образователна система подлежи не просто на ремонт, тя подлежи на смяна - и това ще стане скоро. И тогава абсурдите, с които се борят съвременните учители (истинските, не мижитурките!) ще отпаднат.

    Учителстването е благородна духовна мисия или възвишена кауза: да помагаш да младите в най трудното за тях жизнено дело, а именно да се роди тяхната уникална и развита личност. Затова записвай смело курса за педагогическа квалификация.

    Аз ти давам съвет, но изборът си го правиш ти. Желая ти успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Задължително!

    ОтговорИзтриване