10 юни 2019 г.

Кои са причините да събираш разделно отпадъци?






Здравейте читатели на блога. Споделям Ви тази информация да Ви разкажа колко е хубаво да се рециклира. Днес от събиране на отпадъци във фирмата където работя предадохме 192 кг. бял найлон. Парите които взехме не са кой знае колко много, но живи и здрави да сме. Всеки разумен човек трябва да преосмисли навиците си относно разделното събиране на различните отпадъци. Превъзпитаването на хората несъмнено е най-трудният процес, който ще отнеме изключително много време. Има няколко причини да изхвърляте разделно отпадъците си. А те са:


1. Изхвърлянето на различните видове отпадъци в различни контейнери позволява те да бъдат обработени по отделно и увеличава в пъти ефективността на рециклирането на боклука.
2. Спестяваме природни ресурси. Разделното събиране на отпадъци би могло да доведе до понижаване на потреблението на енергия и суровини от 70 до 90%. Всеки тон рециклирана хартия спасява 13 дървета от изсичане, а електричеството на едно домакинство за цели две години може да се осигури от рециклирането на един тон пластмаса. Рециклирането на един бурканосигуряват 4 часа осветление!
3. Намаляваме депонираните отпадъци в депата за отпадъци.

За да научите кои са останалите причини моля натисни ТУК.


Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар