7 август 2019 г.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЕЛСКОСТАПСКИ ПРОФИЛ В НЯКОИ ОТ УЧИБИЩАТА В ПЛОВДИВ






Здравейте читатели на блога. Днес 7.08.2019 г. в 07:29 ч. изпратих следното писмо до някои от институциите със следното съдържание:



До г-жа Иванка Киркова,
Началник на РУО-Пловдив
До г-н Красимир Вълчев,
Министър на образованието и науката
До директорите на пловдивските гимназии
ДО МЕДИИТЕ



ПРЕДЛОЖЕНИЕ
ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО


от група граждани,
небезразлични към проблемите
на съвременното българско образование


Уважаема госпожо Началник,
Уважаеми господин Министър,
Уважаеми дами и господа директори на пловдивски гимназии,

Тези дни, разговаряйки и обменяйки мнения помежду си (предимно в Мрежата) ние, от общността на гражданите, небезразлични към проблемите на съвременното българско образование, констатирахме с удивление, че в град Пловдив, кой знае защо, все още не е създадена професионална гимназия по селско стопанство, независимо от това, че Пловдив е център на огромен земеделски, градинарски, лозаро-винарски, цветарски, пчеларски и прочие район.
Запитахме се: а какво ни спира да предложим на директорите на пловдивските училища идеята ако не за цялостно препрофилиране на някое от съществуващите училища в града в специализирана селско-стопанска гимназия, то поне за откриване на селскостопански паралелки в някои от училищата – според становището на техните ръководства и на учителските им екипи за възможността за осъществяване на тази идея?! 
Ето, ние, небезразличните граждани, уважаема госпожо Киркова, Ви предлагаме тази интересна, позитивна и конструктивна идея, и ще се радваме да я подемете и със свойствените механизми за административно въздействие да подпомогнете нейното скорошно реализиране!

България, пък и Пловдив поради природните ни дадености са били и ще си останат райони, които могат да бъдат богати именно благодарение на развитието на земеделието и на туризма. 

А образованието, според нас, следва да служи на живота, на потребностите ни, а не да се капсулира и по този начин да се изолира от живота на нацията и страната. Властта пък, във Ваше лице, трябва да работи неуморно за задоволяването на истинските потребности на нас, гражданите.

Уважаеми дами и господа директори на пловдивски гимназии,

Ще се радваме да сондирате мнения и становища (по поставения проблем за откриването на селскостопански паралелки или на селско-стопанска гимназия) на ръководените от Вас педагогически екипи, пък и в средите на учениците и на родителите им – защо не?! Вярваме, че по този демократичен начин би могъл да се реши един важен за пловдивското образование проблем. Убедени сме, че ще има много желаещи да учат в селскостопанска паралелка или в селскостопанска гимназия. Даже ни дойде една допълнителна идея, а именно че бившият техникум по дървообработване (сега професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура) би могъл да се развие и в такава една селско-стопанска посока, предвид това, че разполага с чудесна материална база. Но и други училища могат да прояват инициатива в такава една посока. 

Ще се радваме с нашето предложение да сме Ви помогнали да обогатите образователния профил на ръководените от Вас училища в град Пловдив.

7 август 2019 г.
гр. Пловдив

С УВАЖЕНИЕ: (Николай Димов
упълномощен от групата небезразлични към проблемите на образованието граждани да води кореспонденцията с институциите)

 

На снимката изпратеното вече писмо и очакваме отговорите на институциите

 
 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар