27 ноември 2019 г.

Една интересна философска мисъл



"Вие никога няма да можете да решите проблема, ако продължавате да мислите по същия начин, който ви е причинил този проблем"

Дейл Карнеги 

 
Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

1 коментар:

  1. Ники е подбрал една много вярна мисъл! За да сме адекватни на непрекъснато изменящия се живот ние, човеците, трябва да сме гъвкави в мисленето и в поведението си - и да не сме инертни, а динамични, активни, винаги открити към промените. Разбира се, има ценности, от които никога не бива да се отказваме, готовността за промени не значи, че имаме право да подритваме принципите и нормите на онази велика културна и цивилизационна (най-вече духовна и морална) общочовешка традиция, благодарение на която сме станали това, което сме. (За нас, европейците, това е традицията на Христовото учение, именно на религията на свободата - каквото по същество е учението на Христос, финдаменталното правило на което е: "Познайте истината - защото истината ще ви направи свободни!") Да, тъкмо на истината (и на доброто!) никога не бива да изневеряваме, те са ориентирът, който трябва да следваме - ако искаме да бъдем разумни, пълноценно живеещи, т.е. свободни човешки същества!

    ОтговорИзтриване