7 август 2020 г.

Питания под формата на отворено писмо


До г-н Румен Радев, Президент на Република България
До доц. д-р Диана Ковачева, омбудсман
До медиите

ПИТАНИЯ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Николай С. Димов, небезразличен гражданин,

Уважаеми господин Президент,

В качеството ми на небезразличен гражданин се чувствам длъжен да Ви запитам за следното:

1.) Като държавен глава Вие би следвало да символизирате единството на нацията, как при това положение ще изпълнявате тази основна своя функция след като открито подкрепихте противниците на законно избраното правителство на България и фактически разделихте нацията, вместо да я обединявате?

2.) Справедливо ли е според Вас една част от обществото да тиранизира останалата част от обществото ни - примерно като пречи на осъществяването на такова основно човешко право като правото на свободно предвиждане (чрез окупиране на крастовища и булеварди на столицата, а и в страната)?

3.) Има ли смисъл да бъде сваляно по принудителен, насилствен начин правителство, което е изконсумирало 7/8 от 4-годишния си мандат, не трябваше ли това правителство да бъде принуждавано да даде оставка (ако наистина е правителство на мафията!) значително по-рано, примерно в началото на Вашия президентски мандат?

4.) Как ще ни обясните загадката, че точно Вие, който бяхте избран за български Президент с решаващата помощ на г-н Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ (издигнал практически неизбираема кандидатура!), сега искате неговата оставка, това наше поведение не е ли дълбоко аморално, в смисъл, че посягате на своя благодетел?

5.) В общественото пространство се носят опасения, че Вие бяхте избран за български Президент по настояване на ген. Решетников, с оглед да бъде елиминиран прозападния Президент Плавнелиев; как смятате, ако избирането Ви е плод на такава една недопустима кагебистка намеса и тайна операция, не следва ли Вие на това основание да си подадете сам оставката (щото може да се окаже, че сте изпълнител на волята на външна, враждебна на евроатлантическа България чужда сила?

6.) Свалянето на правителството на мафията на Борисов не е ли инспирирано и финансирано от друго крило на същата тази мафия, което иска да заеме прилилегировано положение, добре де, Вие съзнателно ли служите на такъв един недопустим държавен преврат - или наистина сте готов да се борите принципно срещу господството на мафията в политическия и стопанския живот на България?

Още много други въпроси си заслужава да Ви задам, но засега спирам. Смятам, че дебатирането по пети въпроси с Вашето участие е задължително, в противен случай, ако Вие нямате доблестта да заявите позицията си по тях, тогава съвсем основателно ще Ви подозираме, че участвате в недопустими конспирации, заструшаващи националния суверенитет на България, което е равностойно на държавна измяна. Сам си правете изводите до какво би довело това.

Ще се радвам да ми отговорите на всички тия въпроси. И ще съм Ви благодарен за което.

Уважаема госпожо омбудсман,

Моля Ви да помогнете тези въпроси да достигнат до г-н Президента и да настоявате той да отговори на тях било чрез медиите, било на мен лично. ще се радвам да подпомогнете предстоящите демократични дебати по бъдещето на страната ни като лично се включите в тях! За което също сърдечно Ви благодаря!

7 август 2020 г.

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Преди да се изпрати писмто долу

 

След изпращане на писмото




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар