21 септември 2019 г.

Кое е първото - кокшката или яйцето?



Здравейте читатели на блога. Вчера с колегата блогър той философ Ангел Грънчаров, който може да го видите ТУК, а аз агроном по образование влезнахме в един спор, който никой не може да си каже мнението. А този спор е следния: Влезнахме в спор кое е първото - Яйцето или кокошката? 
Моето мнение е, че кокошката е първа!
На Ангел Грънчаров мнението му е, „е яйцето е първото!
Според мен първа е кокошката, защото както Бог е създал Аам и Ева, така е създал петела и кокошката, а след това е произлязло яйцето :)
Според Ангел Грънчаров първо е произлязло яйцето, защото трябва някой да го умъти и да излезе кокошката, но аз не се съгласих с неговата теория, а се мъча да го убедя в моята, че е по-правилна.
И затова сега се скарахме и незнам дали ще си проговорим вече. Бъдете здрави :)

Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.


4 коментара:

  1. Колегата-блогър изглежда не е спал тази нощ за да мисли по въпроса кое е първо: кокошката или яйцето? Много се увлече той в този спор, предполагам не е мигнал от обзелите го размисли. Увлечението му по философията напоследък придобива все по-голяма интензивност. Съветвам го да не си губи съня заради мисленето по философски въпроси. При това толкова е бързал от вълнение като е писал този текст, че е изпуснал доста букви, а има и излишни букви и думи. Мсля, че е добре да го прегледа и поправи. А иначе дали ще си проговорим вече, убеден съм, че нашите разминавания по философските проблеми няма да развалят приятелството ни (което е издържало още по-големи напрежения). Ники, според метологията на гърците всичко съществуващо се било излюпило от едно първично голямо яйце, аз приемам тяхната теория, за кокошки в нея няма място... :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Колегата-блогър изглежда не е спал тази нощ за да мисли по въпроса кое е първо: кокошката или яйцето? Много се увлече той в този спор, предполагам не е мигнал от обзелите го размисли. Увлечението му по философията напоследък придобива все по-голяма интензивност. Съветвам го да не си губи съня заради мисленето по философски въпроси. При това толкова е бързал от вълнение (или много му се е спяло) като е писал този текст, че е изпуснал доста букви, а има и излишни букви и думи. Мисля, че е добре да го прегледа и поправи. А иначе дали ще си проговорим вече, убеден съм, че нашите разминавания по философските проблеми няма да развалят приятелството ни (което е издържало още по-големи напрежения). Ники, според митологията на гърците всичко съществуващо се било излюпило от едно първично голямо яйце, аз приемам тяхната теория, за кокошки в нея няма място... :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Втория коментар пусни, първият има грешки...

    ОтговорИзтриване
  4. Оказа се, че нАуката подкрепя Ники, ала аз не вярвам изобщо на нАуката, аз вярвам само на философията: https://dariknews.bg/novini/liubopitno/razgadaha-koe-e-bilo-pyrvo-kokoshkata-ili-qjceto-559832?fbclid=IwAR3WLRpO94ZW9yYfsS80KIwjUiFl5Y_dNpupsKyY0quDvHXM33JvsXTTqi0

    ОтговорИзтриване