11 октомври 2019 г.

ДО КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТ




О б р ъ щ е н и е
от 
Диан Георгиев Тодоров ЕГН ,
живущ в гр. Бургас, ж.к. „Зорница”, бл., вх., ет., тел.за вр.
относно: предстоящите местни избори
Уважаеми дами и господа,
Напоследък ми прави впечатление, че всички се изказват изключително компетентно по темата „Местни избори”, сякаш всичко им е предварително ясно. Реших и аз да се включа, представяйки моето виждане по темата, така че да не изоставам от вещите по нея.
Смятам, че част от кандидатите в листите са способни да направят нещо полезно за съответната община, в случай, че бъдат избрани. Най-лесно е да поставим всички под общ знаменател, „всички са маскари”, но това е признак на ниска политическа култура. Също смятам, че по-голямата част от кандидатите са в листите заради властта и нехаят за проблемите на местното население. Те биха направили всичко, за да яхнат властта, независимо чрез коя партия. Но отново подчертавам, че в листите откривам и смислени хора, доказали се като професионалисти в своята област. Разбира се, те също притежават своите недостатъци като всички хора, но се надявам да не се самозабравят, ако се сдобият с власт.
До всички гласоподаватели:
С риск да Ви разочаровам, ще Ви кажа, че няма значение дали ще упражните или не правото си на глас. Със сигурност всяко населено място ще има кмет и съответния брой общински съветници. Някои от тях действително ще работят за подобряване на живота на хората в съответното населено място, но те ще бъдат малцина и усилията им ще бъдат всячески възпрепятствани, дори ще бъдат смятани за наивни. Повечето от избраните както досега ще ползват облагите на властта и ще работят изцяло в собствен интерес. Те донякъде вероятно са прави и са по-честни към себе си, тъй като са наясно, че каквото и да направят, винаги ще има недоволни. Ето защо техен приоритет е собственото им положение и благополучие.
Съветвам Ви също да не търсите причината за Вашите беди във външни фактори – началници, политици, комунизъм, демокрация и т.н. Всеки сам е ковач на съдбата си. Така че, ако желаете реална промяна, преценете със собствения си разум дали, за кого и как да гласувате.
И в заключение, по примера на кандидатите за власт, за да изглеждам и аз интелигентен, ще цитирам руския поет Йосиф Бродски: „Опитайте се да не разчитате твърде много на политиците – не толкова защото те не са много умни или са нечестни, както най-често се случва, а заради мащаба на тяхната работа, който е твърде голям дори за най-добрите сред тях. В най-добрия случай те могат донякъде да намалят социалното зло, но не и да го изкоренят. Колкото и да е съществено подобрението, от етична гледна точка то винаги ще бъде незначително, защото винаги ще има такива, поне един човек, които няма да получат изгода от това подобрение.”
м.10.2019 г.
гр. Бургас
Кандидатите за власт се подписват с „Ваш”, аз оставам с уважение :
/Д . Тодоров/


Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар