17 януари 2024 г.

Коя спирка в гр. Пловдив ще я оправят и коя няма да я оправят - и защо?

Здравейте читатели на блога. Както сте забелязали освен, че пиша да оправят пътища в града ни и в страната пиша до местната управа да възстановяват изпочупени спирки. И в този ред на мисли днес получих имейл за две спирки какво ще ги правят. И за двете писах месец Декември 2023 г. Едната за която писах се намира пред ходел "Марица" и може да си припомните за какво писах ТУК, а другата за която писах се намира на колелото на Скобелева майка до трезора на БНБ и може да си припомните какво писах ТУК. Миналата седмица на 12.01.2024 г.  от ОП"ОКТ"(Общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта") ми изпратиха две писма за двете спирки, че прехвърлят по компетенция да се възстановят на фирмата коцесионер. Писмото, което бяха ми изпратили миналата седмица ОП"ОКТ" за спирката пред хотел  "Марица" може да си го припомните ТУК, а писмото което бяха ми изпратили за спирката на колелото на Скобелева майка може да си го припомните ТУК. И по този повод получих днес писмо по имела си обединяващ отговор и за двете спирки дали ще ги възстановят.

За спирката за хотел "Марица" отговора е следен: Относно писмо с изх.№ 109-12.01.2024 на Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“, касаещо спирка на масов градски транспорт  №8, с адрес гр. Пловдив, бул. "Цар Борис III Обединител" - Спирка "Хотел Марица", ви уведомявам, че подмяната на счупените и възстановяването на липсващите елементи на спирката  са включени в списъка за ремонти на „Елиза 1999“ ЕООД. С последващо писмо ще бъдете уведомени при приключване на ремонтните дейности по спирката. 

За спирката на колелото на Скобелева майка отговора е следен: Относно писмо с изх.№110-12.01.2024 на Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“, касаещо спирка на масов градски транспорт №349, с адрес гр. Пловдив, ул. "Ягодовско шосе" - кръговото на ДК, ви уведомявам, че същата няма да бъде ремонтирана, поради факта, че няма как да бъде гарантирана нейната цялост и е изложена на висок риск от повторен вандализъм. Спирката е ремонтирана няколко пъти през годините, но резултата е видим и в момента. Фирма „Елиза 1999“ ЕООД прави всичко възможно да е коректен концесионер на спирките в град Пловдив и да е в услуга на гражданите на града, но има спирки, чиито ремонти биха били загуба на времеви и финансов ресурс. Само за информация – за девет месеца през 2023 г. сме ремонтирали над 40 спирки на стойност над 30 000 лв. без ДДС, като част от тях са били ремонтирани два пъти.

Оставям Ви снимка на имейла, който получих :)

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар