17 май 2019 г.

Как да отгледаме бръшлян?






Здравейте читатели на блога. В тази публикация ще Ви запозная как да отгледате бръшлян и да Ви краси вашият дом. То е много красив и лесно се отглежда. За да разберете как да го отгледате ще Ви е интересно да прочетете. А ето какво трябва да се знае за самото му отглеждане:

Познат ни е само един вид в нашата страна. Това е обикновения бръшлян - Hedera helix L. Той е вечнозелен, лазещ по земята или може да се катери, прикрепящ се за подпората с помощта на адвентивни коренчета, като може да достигне 30 м. височина. Листата са тъмнозелени. Цветовете са жълто-зелени и дребни, а плодовете - почти топчести и черни. Цъфтежът е през Август - Септември, а плодовете узряват на следващата година, като дълго се задържат върху храста.
Разпространен е в Европа, а на Изток достига до Кавказ. В България се среща из влажните широколистни и иглолистни гори. Силно сенкоиздръжлив вид, изискващ свежи почви. Широко използван за озеленяване на вертикални плоскости, като почвопокривен под склопа на насъжденията в парковете и лесопарковете.

 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар