6 март 2019 г.

Колко са заявили участието на конкурса "Орфееви таланти"?






Здравейте читатели на блога. Споделям Ви тази информация да разберете колко хора са се записали за участието в конкурса "Орфееви таланти", който ще се проведе в гр. Пловдив от 21.03.2019 г. до 24.03.2019 г. в сградата на  ДНА в гр. Пловдив. За да разберете колко талантливи хора ще се явят на конкурса ще Ви е интересно да прочетете информацията, която ще Ви я представям:


След приключване на крайния срок за приемане на заявки за участие в Националния музикално-фолклорен конкурс „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ – ПЛОВДИВ, 2019 стана ясно, че за тази година заявките са 848 на брой. Тази цифра е с поне 120 заявки повече, отколкото миналогодишните. През 2018 година събитието отбеляза повече от 5000 души, посетили сцените му при 720 подадени заявки за участие, а тази година очевидно, броят ще е по-голям.
Сега вече без абсолютно никакво колебание може да се твърди, че Националния музикално-фолклорен конкурс „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ – ПЛОВДИВ, е най-мащабния и авторитетен фолклорен състезателен форум в България. Към момента не съществува конкурс с такава посещаемост, с 25 членно жури и 7 едновременно работещи зали по 12 часа дневно, в рамките на 2 дни.

"Парадокс е, че събитието демонстративно се пренебрегва от полизрението на общинарите в Европейската столица на културата. НМФК „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ – ПЛОВДИВ не получава абсолютно никакво финансиране нито от Община Пловдив, нито от Общинска фондация „ПЛОВДИВ 2019“, въпреки че организаторите са кандидатствали не веднъж. Мотивите на фондацията са, че то било традиционно и не попада в обсега на целево финансиране, а от Община Пловдив задължават организаторите да вземат такси участие в размер не по-голям от 20 % от целия бюджет на събитието, но в същото време...(ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ НАТИСНЕТЕ ТУК)

 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката

Няма коментари:

Публикуване на коментар