11 април 2019 г.

Как да отгледаме хрян?






Здравейте читатели на блога. В тази публикация ще Ви представя как да отгледате това растение, което можете да го използвате като подправка в готварската промишленост. То не го отглеждат много от земеделските производители. Това растение се нарича хрян. В тази публикация ще Ви представя как да си отгледате това растение във вашият двор. А ето и неговото отглеждане и какво трябва да знаете за него:

Хрянът (Armoracia rusticana, syn. Cochlearia armoracia) се отнася към сем. Кръстоцветни. Има дебело месесто коренище. Листата са едри, продълговати или продълговато овални, целокрайни, тъмнозелени.

Коренищата на хряна са отлична подправка за много ястия. Коренищата са богати на витамин С, витамини от групата В и каротин, както и на фитонциди, убиващи бактериите, и други микроорганизми.
Хрянът е много студоустойчиво растение, поради което може да зимува на открито, даже и в безснежни зими. Иначе към топлината...(ЗА ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ НАТИСНИ ТУК)

Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар