23 април 2019 г.

Как да отгледаме цариградско грозде?






Здравейте читатели на блога. В тази публикация ще Ви представя как да отгледате това растение, което не го отглеждат много хора. То се казва цариградско грозде. Плодовете му стават готови за ядене края на месец Юни. Отглеждането му е лесно. Не се изисква никакво пръскане. За да разберете как да го отгледате почетете ще Ви представя неговото отглеждане. А то е:

Цариградското (бодливо) грозде (Ribes Ura-Crispa сем. Saxjffragacеae) е един от най-новите ягодоплодни видове. За първи път е въведено в култура в Русия, където се е отглеждало в манастирските градини през XIII век. Тази култура е разпространена в диво състояние в по-голямата част на Европа, в планините на Северна Африка и Кавказ, а у нас - по влажните скалисти местности на Стара планина, Родопите, Рила, Витоша, Беласица, между 700 и 1500 метра надморска височина. В нашата страна културните сортове бодливо грозде са пренесени от Западна Европа, но...(ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НАТИСНИ ТУК)

 Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар