16 април 2019 г.

Как да отгледаме Киви (Актинидия)?



Здравейте читатели на блога. В тази информация ще ви представя как да отгледате това растение, наречено Киви или другото име Актинидия някои които го зная. Може да си го направите на конструкция на високо и да то вдигнете и да ви прави сянка през летните горещи дни. Кивито се нуждае от резитба през първите години на формиране докато почне да плододава. За да разберете как да го отгледате ще Ви е интересно да го прочетете:

Грижите, които се полагат при отглеждане на киви (актинидия), трябва да бъдат съобразявани с биологичните му особености и изисквания. Това са преди всичко много буйният му растеж, големите изисквания към почвена и въздушна влажност и особеностите на плододаването. Когато кивито се отглежда в редове, още през първата година се изгражда конструкция с един, два или три реда тел. Железобетонните колове са с дължина 2,70 м и се поставят през 6 м разстояние. Най- горният тел се опъва на 1,70-1,80 м, вторият - на 1,20-1,30 м, а най-долният - на...(ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ НАТИСНИ ТУК)

Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар