4 април 2019 г.

Как да отгледаме Скимия?






Здравейте читатели на блога. В тази публикация ще Ви представя как да отгледате това цвете. То не го отглеждат много хора в страната ни. Затова в тази публикация ще Ви запозная с неговото отглеждане. А ето и какво трябва да знаете за него:

Цъфтеж: месец Май
Семейство: Rutaceae(седефчеви)
Родина: Япония

Най-известната представителка на този вид е японската скимия, която вирее в хладните планински гори на Япония. Този вечнозелен храст расте твърде бавно. Има тесни продълговати, блестящи листа. През месец Май се появяват кремави цветове, от които се развиват светло и тъмночервени плодчета, които се задържат дълго.

Място на отглеждане

Скимията обича полусенчесто място и хладна до умерено топла стая. През лятото може да се изнася навън. Пазете я от течения! Ако остава в стаята през цялата година, трябва да и осигурите достатъчно свеж въздух.

Грижи за Скинията

Полива се умерено. Кореновата туфа трябва да се поддържа винаги малко влажна. Водата трябва да бъде леко затоплена и неваровита. За пресаждане се препоръчва хумусна, леко кисела пръст за цветя.

Размножаване на Скинията

Размножаването на това растение не е просто и обикновено се извършва от специалист. Необходими са женско и мъжко растение, за да се осигури пренасяне на полени.


Уважаеми читатели, който от вас е доволен от тази статия, която съм ви представил и някой има доброто желание да подпомогне блога или неговия автор, моля последвайте връзката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар