15 януари 2019 г.

Как да съберем фреона на един домашен климатик?


Здравейте уважаеми читатели на блога.В тази статия ще ви запозная как можете да съберете фреона на един климатик, ако искате да го премествате от някое място на друго ново.Всеки от вас се е задавал въпроса дали сам може да събере фреона, ще се справи ли сам, дали да се обажда на специализирана фирма, която да му събере фреона и да му вземе парите.Чрез протичане на тази статия, вие сами ще можете да си съберете фреона, без да давате излишни пари и да си демонтирате климатика.А ето това което трябва да знаете в няколко стъпки:
  1. Демонтажа на един климатик трябва да стаене като се събере първо фреона, а за да го съберете , трябва да се включи на режим охлаждане на максимален вентилатор и възможно най-ниската температура. (в зависимост от вида на климатика).Трябва да поработи около 5 минути, за да се включи компресор, който се намира във външното тяло
  2. След като изчакате климатика да поработи 5 минути, се сваля страничния капак на външното тяло, за да достигнете до крановете на климатика.
  3. След като сте свалили страничния капак на климатика и сте достигнали до крановете, взимате раздвижен ключ и развивате капачките, на крановете(те са три), развиват се двете, които са с еднаква големина - двете долни.На малката и голямата тръба, където влизат.
  4. След като сте развили капачките, взимате два шестограма с размер 4 и 5 мм.(това е според марката на климатика)
  5. След като сте отвили двете капачки, затваряте крана на малката тръба.Тя обикновенно е 6 мм. за битовите климатици.След като сте затворили крана на малката тръба, засичате от 40-80 секунди, според дължината на тръбния сноп между външното и вътрешното тяло, затваряте крана на голямата тръба.
  6. Изключвате веднага климатика с дистанционното и изчаквате около 4-5 минути докато спре вентилатора.След това изключвате от електрическата мрежа.
След като сте изпълнили тези няколко стъпки, сте събрали целия фреон на климатика във външното тяло и сте готови за сваляне на климатика, без да загубите фреон, или да купувате нов, ако не направите тези три стъпки.Приятна работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар