26 януари 2019 г.

Какво ще става в Раковски?





Здравейте читатели на блога. Всеки ще си каже какво ще става в гр. Раковски и защо ви пиша да ви запозная. Наближава 1 Февруари и всеки сигурно има малко останало вино или пелин в тях и би искал да спечели награда. Затова ако прочетете внимателно статията, ще разберете как да го направите. А ето я и нея:


Винопроизводители от Раковски и околните села и тази година ще се включат в ежегодния конкурс „Винария“. Желаещите да участват в конкурса трябва да представят един литър вино от реколта 2018 г., което те са приготвили. Мострите ще се приемат от 1 до 15 февруари в сградата на общината в Раковски на третия етаж в стая № 1. Конкурсът е разделен в няколко категории: червено, бяло вино, розе и пелин.

„Открай време в Раковски се празнува Трифон Зарезан. Традиционно във „Винария” най-много са участниците с червени вина, следвани от тези с бели, като всяка година се включват около 50 винопроизводители”, отчитат организаторите.


Професионално жури ще определи победителите в отделните категории, които ще бъдат наградени на 17 февруари от 11 часа на централния площад в квартал.....(за да разберете НАТИСНЕТЕ ТУК)

1 коментар:

  1. Аз бях учител по философия в Раковски и ми стана интересна тази проява в хубавия малък тракийски град, в който очевидно има доста почитатели на еликсира на живота, изобретен от бог Донисий...

    ОтговорИзтриване